petak, 8. kolovoza 2014.

DIY: Putna kozmetička torbica

Ovu odličnu ideju za putnu kozmetičku torbicu smo pronašli na internetu, a baš tako nešto nam je bilo potrebno za kampiranje pa smo si odlučile napraviti! Radi se o torbici s pretincima napravljenoj od malog ručnika za lice, a služi za bolje organiziranje kozmetičkih putnih stvarčica. Sav potreban materijal smo imale kod kuće, a za izradu nam je bilo potrebno tek nekoliko minuta!





Što vam je potrebno:

ručnik manjih dimenzija (veličina ovisi o tome što mislite u njoj držati - naš je dugačak 45cm, a širok 30cm), konac, škare, šivaća mašina, duža vrpca za vezanje (platnena, svilena, kožna...).

Postupak:

Donji kraj ručnika po dužini preklopite na oko 3/4 dužine i sašijte rubove sa strane tako da dobijete jedan veliki džep. Po dužini džepa prošijte okomite linije tako da dobijete odvojene pretince. Širina pretinaca može varirati ovisno o tome što želite da vam u njih stane. Mi smo praveći ovu torbicu prvenstveno imale na umu četkice za zube i pastu pa smo napravile tri uža i dva šira pretinca.



Na kraju vam je preostalo još vezanje kojim ćete osigurati da stvari koje ste stavili u pretince ne ispadnu negdje putem! Vrpcu za vezanje prepolovite na dva dijela i po jedan kraj od svakog dijela zašijte na jednu stranu torbice otprilike na sredini. Torbicu zarolajte, jednu vrpcu omotajte oko zarolane torbice i s drugom vrpcom ju zavežite u mašnu. I to je to!


Ova torbica s pretincima najpraktičnija je za držanje četkica za zube i paste, češljeva, pribora za šminkanje i sličnih stvari koje nam na putu trebaju, a sada će nam biti lijepo i pregledno organizirane.

Osim toga, torbicu nakon svakog korištenja možete oprati u perilici za rublje!

Ako se odlučite napraviti, slobodno nam pošaljite fotke!

Pozdrav od Maja

Broj komentara: 7 :

Voljele bi čuti vaše mišljenje!