srijeda, 30. srpnja 2014.

SKITAMO: Orahovačko jezero


Sunčanu subotu smo iskoristili za posjet jezeru kod Orahovice! Nekad tamo znamo ostati i nekoliko dana na kampiranju, ali ovaj put smo zbog najavljenog lošeg vremena ostali samo na jednodnevnom kupanju. Ovo prekrasno uređeno umjetno jezero okruženo je zelenilom papučkog gorja koje nudi svjež zrak i divan pogled. Oko jezera je uređena šetnica, moguće je kampiranje i roštiljanje, a ima i nekoliko kafića i restoran tako da sigurno nećete ostati gladni!
Za djecu je odlično, ima puno hladovine, a kada im dojadi brčkanje u plićaku, mogu se igrati na novo uređenom igralištu ili ih možete povesti u šetnju oko jezera, a malo veća djeca mogu se zabavljati na skakaoni na dubljem kraju jezera.
Mi smo se držali plićaka i kamenčića!






Ako ste zainteresirani za malo planinarenja možete se uspeti na ruševine drevnoga Ružica-grada stazom koja vodi od samog jezera. Nije to pravo planinarenje, više kao šetnja s usponom koji mogu savladati i malo veća djeca pa ih svakako povedite u obilazak ovih srednjovjekovnih ruševina!



Ružica-grad je najveći sačuvani utvrđeni grad u Slavoniji čiji počeci sežu u 13. stoljeće. Ne zna se točno tko ga je sagradio i kako je dobio ime pa su se oko ove utvrde isplele brojne legende.
Ako ste na jezeru, nemojte ovo propustiti, pogled s utvrde je prekrasan!

Ružica-grad
Ruševine
Ako se odlučite na kupanjac u Orahovačkom jezeru, a željni ste i dobre glazbe i zabave, posjetite ga od 1. do 3. kolovoza kada se na jezeru održava Ferragosto Jam - glazbeni festival na otvorenom! Požurite jer je broj ulaznica ove godine ograničen!

Možda se vidimo tamo!

Maje

3 komentara :

Voljele bi čuti vaše mišljenje!